Pozovite korisnički servis na: 061 236 2295, 069 358 2233 5% popusta odobravamo na upit preko mejla

Ušteda

Pin it

Toplotna izolacija kuće i znatna ušteda
Želite li da smanjite troškove za grejanje koji čine i do 3/4 troškova za energente u vašem kućnom budžetu – postavite ili povećajte debljinu toplotne izolacije, te obavezno zamenite prozore sa pvc ili alu stolarijom i niskoemisionim staklom punjenim argonom. Dodatnu izolaciju možete dobiti i postavkom aluminijumskih roletni koje su punjene poliuretanom i čine izvrsnu toplotnu i zvučnu izolaciju.

To se pogotovo odnosi na porodične kuće bez fasade, te one koje su građene bez toplotne izolacije. Najpovoljniji način spoljašnje toplotne izolacije je stiropor u debljinama 3-5 cm ili više. Ovu vrstu izolacije možete i sami postaviti ukoliko je objekat prizeman a u suprotnom, treba angažovati neku firmu specijalizovanu za te vrste poslova.

Toplotna izolacija ne samo da smanjuje gubitke u zimskom periodu, već omogućava da se u letnjem periodu vaša kuća ne pregrejava. Na taj je način je moguće izbeći u potpunosti ugradnju klima uređaja, ili će njihov kapacitet i potrošnja energije biti znatno manji nego za neizolovanu kuću. Prilikom adaptacije kuće, prvo dobro toplotno izolujte kuću. Kotao i radijatori koji su potrebni za vaš sistem grejanja biće manjeg kapaciteta, pa će i početna investicija za sistem grejanja biti manja.Izolacija kamenom vunom:

Prilikom adaptacije fasade, nemojte propustiti priliku da ugradite toplotnu izolaciju. Dodatni troškovi za toplotnu izolaciju su oko 15 – 20 evra po m2 što čini 20-40% od ukupnih troškova adaptacije fasade. Postavljanjem toplotne izolacije sa spoljašnje strane zida rešićete i probleme sa kondenzacijom pare (od kuvanja, tuširanja, sušenja odeće) koja se javlja zbog niske temperature zida, te nastanak gljivica i buđi. Takođe će i toplotni ugođaj u prostoru biti bolji zbog povećane temperature zida.Izolacija stiroporom:

Toplotna izolacija štiti zgradu od štetnih spoljašnjih uticaja i njihovih posledica (vlaga, smrzavanje, pregrejavanje) čime joj se produžuje vek trajanja.
Na kvalitet toplotne izolacije zidova utiče debljina izolacijskog sloja, te provodljivost materijala λ (W/mK). Kao izolacijski materijali najčešće se koriste kamena i staklena vuna, te polistiren (stiropor). Većina uobičajenih materijala za toplotnu izolaciju ima toplotnu provodljivost λ = 0,030-0,045 W/mK. Zapamtite: što je vrednost λ manja, to toplotna izolacija ima bolje karakteristike.

Log In or Create an account

Cart